غذاهای معروف ترکیه
یکی از مهمترین دلایل سفر به ترکیه غذاهای معروف ترکیه است. خیلیها در جواب سوال ” چرا میخوای بری ترکیه؟ ” پاسخ میدهند ” به خاطر غذاهای معروف ترکیه. در ادامه مقاله لیست غذاهای ترکیه با عکس را برای شما عزیزان قرار دادهایم. در مورد هر غذا و مواد تشکیل دهنده آن توضیح مختصری نیز نوشتهایم.
غذاهای معروف ترکیه با عکس و توضیحات
لاهماجون
لاهماجون یا پیتزای ترکی یک غذای بسیار خوشمزه است که حتما ارزش امتحان کردن را دارد. یکی دیگر از غذاهای معروف ترکیه که حتما باید در لیست سفرتان قرار دهید قطعا لاهماجون است. برای تهیه لاهماجون از یک خمیر نازک استفاده میشود که روی این نان نازک و گرد، یک لایه گوشت چرخ کرده مزه دار شده با دارچین و فلفل و آویشن همراه با سبزیجات و آبلیمو ریخته شده است. نحوه سرو لاهماجون مثل پیتزاهای آمریکایی و ایتالیایی نیست و باید آن را تا کنید و نوش جان کنید، زیرا نان نازکی دارد و به راحتی تا میشود.
لاهماجون جزو غذاهایی است که قیمت مناسبی برای طرفداران این غذا دارد.

دونر کباب
یکی از غذاهای معروف ترکیه قطعا دونر کباب (Döner kebap) است و هرکسی که به ترکیه سفر میکند دلش میخواهد دونر کباب را امتحان کند. این غذای معروف در همه جای ترکیه در دسترس است و طعم بسیار لذیذی دارد مخصوصا برای کسانی که عاشق گوشت هستند، زیرا ماده اصلی تشکیل دهنده آن گوشت بره، گوساله و مرغ است. این غذا به صورت ساندویچ در بین نان همراه با سبزیجات و ترشی سرو میشود. البته میتوانید به صورت پرسی هم سفارش دهید.
قیمت دونر گوشت کمی بالاست اما دونر مرغ دارای قیمت مناسبی است.

مانتی
مگر میشود به ترکیه بروید و مانتی را امتحان نکنید؟ یکی دیگر از غذاهای معروف ترکیه و همچنین پرطرفدار قطعا مانتی است. مانتی لقمههای کوچک درست شده از خمیر است که درون آن گوشت چرخ کرده مزه دار شده قرار دارد. مانتی را با ماست و سیر، سبزیجات و کره سرو میکنند و خوردن آن بسیار آسان و لقمهای است. نسخه اصلی مانتی به صورت آبپز است اما بعضی جاها آن را سرخ میکنند.
از لحاظ قیمت، مانتی در رستورانها دارای قیمت مناسبی است.

بورک
یکی از غذاهای معروف ترکیه و همچنین قدیمی، بورک است. بورک یک غذای سبک و سریع است به همین دلیل معمولا به عنوان میان وعده و یا صبحانه سرو میشود. بورک از خمیر نازک یوفکا تهیه میشود و درون آن طبق نوع بورک با مواد مختلفی پر میشود و سپس سرخ میشود. مواد تشکیل دهنده اصلی بورک ترکیهای: گوشت چرخ کرده، پنیر، اسفناج و سیب زمینی و روغن زیتون است.
بورک هم مانند ایزگارا بالیک دارای قیمت متفاوتی است و طبق موادی که داخلش پر میشود قیمت آن تعیین میشود.

کوفته ترکی
کوفته یکی از قدیمیترین و اصیلترین غذاهای ترکیه است. کوفتههای ترکیه بسیار معروف هستند و از غذاهایی است که هنگام سفر به ترکیه حتما باید انتحان کنید. کوفته ترکی از گوشت چرخ کرده تهیه میشود، سپس برای عطر و طعم بهتر آن را با سبزیجات و ادویه مخلوط میکنند.
قیمت این غذا در رستورانها بالا نیست و به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید.

چی کوفته
چی کوفته یک نوع غذای قدیمی و سنتی ترکیهای است که طعم تندی نیز دارد. چی کوفته از گوشت، بلغور، رب، جعفری و فلفل تند تهیه میشود و سپس تمام این مواد به خوبی باهم ورز داده میشوند. اگر عاشق چشیدن غذاهای قدیمی و سنتی کشور ترکیه هستید چی کوفته را به شما پیشنهاد میدهیم. چی کوفته را میتوانید بدون گوشت هم سفارش دهید.
این غذا هم یک غذای قیمت مناسب محسوب میشود.

کومپیر
کومپیر یکی از غذاهای معروف ترکیه و همچنین یک غذای خیابانی است. نحوه درست کردن کومپیر به این صورت است که ابتدا سیب زمینهای بزرگ را با پوست میپزند سپس وسط سیب زمینی را برش میدهند و داخلش را خالی میکنند. سیب زمینیهای خارج شده را با سوسیس، ذرت، سس، پنیر، ادویهها و خیارشور ترکیب میکنند و دوباره داخل سیب زمینی میریزند و آن را داخل فر میگذارند.
این غذای خیابانی را حتما امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.

آدانا کباب
یکی از دلایل مهم برای سفر به ترکیه چشیدن طعم انواع کبابهای این کشور است، مخصوصا آدانا کباب. آدانا کباب که از گوشت گوسفند چرخ کرده مزه دار شده با پیاز و سیر و … تهیه میشود، غذای محبوب همه مسافران این کشور است. آدانا کباب را میتوانید به صورت تند هم سفارش دهید. حتما آدانا کباب را در لیست خود قرار دهید و مطمعن باشید که پشیمان نمیشوید.

ایزگارا بالیک یا ماهی تنوری
ایزگارا بالیک یا همان ماهی تنوری یک غذای دریایی معروف در کشور ترکیه است که حتما باید آن را امتحان کنید. همانطور که از نام این غذا پیداست، ماده اصلی تشکیل دهنده آن ماهی است که متناسب با فصل و سلیقه شما ماهی را کبابی میکنند و دارای نمک، فلفل، سبزیجات و سیر و روغن زیتون است.
این غذا طعم بی نظیری دارد و با توجه به نوع ماهیای که سرو میکنید قیمت آن متغیر است.

پیده
پیده یک غذای ترکی با ظاهری جذاب و خشومزه. پیده یکی دیگر از غذاهای معروف ترکیه است که درون خمیری قایقی شکل مواد مختلفی میریزند. مواد داخل پیده میتواند گوشت مره دار شده، سبزیجات، تخم مرغ و سوجوک و پنیر باشد. طبق سلیقه خودتان میتوانید پیده مورد علاقهتان را سفارش دهید. از لحاظ قیمت پیده مانند لاهماجون یک غذای اقتصادی است.

کارنیاریک (بادمجان شکم پر)
کارنیاریک یا همان بادمجان شکم پر غذای معروف ترکیهای است که در آن بادمجان را سرخ میکنند سپس طبق اسم این این غذا که (شکم باز) است، وسط بادمجان را باز میکنند و به آن گوشت چرخ کرده مزه دار شده و سیر و جعفری و ادویههای مخصوص را اضافه میکنند. یکی دیگر از غذاهای ترکیهای با قیمت مناسب قطعا کارنیاریک است. اگر عاشق بادمجان هستید بهتان پیشنهاد میکنیم این غذای ترکیهای را امتحان کنید.

چوربا
چوربا که در ترکی به معنی سوپ است به عنوان دسر یا پیش غذا سرو میشود و انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله با انواع آن آشنا خواهید شد:
سوپ عدس (Mecimek çorbası): سوپ عدس همانطور که از نامش پیداست ماده اصلی آن عدس قرمز است و سیر و پیاز و ادویه به آن اضافه میشود.
سوپ سیرابی (İşkembe çorbası): سوپ سیرابی که از سیرابی تهیه میشود یک پیش غذای مقوی است که سرو آن حتما پیشنهاد میشود.
سوپ ماست (Yoğurt çorbası): سوپ ماست از ماست و برنج و آرد تهیه میشود و رنگ آن سفید است و طعم ترشی دارد.
انواع سوپها هم به دلیل مواد سادهای که دارند از قیمت مناسبی برخوردار هستند.

یاپراک سارما
یاپراک سارما یا همان دلمه برگ مو غذایی است که خوردن آن بسیار راحت و به صورت لقمهای است که معمولا به عنوان پیش غذا سرو میشود. برای برگ این غذا میتوانید از برگ مو یا برگ کلم استفاده کنید. سپس داخل برگ را با گوشت چرخ کرده، برنج، ادویهجات و مغزهای مختلف پر میکنند. سپس به مهارت زیاد این برگها را میپیچند و آن را میپزند.

دلمه
یک نوع دیگر دلمه درست کردن در ترکیه به این صورت است که مواد دلمه را داخل فلفل دلمهای، بادمجان، گوجه و کدو میریزند و آنها را میپزند. دمه برگ مو و این نوع دلمه در ایران نیز بسیار رایج است و مناسب با ذائقه مردم ایران است. به طور کلی دلمهها جزو غذاهای مفروف ترکیه و همچنین بسیار محبوب هستند.

منمن یا املت
منمن یا املت یک غذای بسیار خوشمزه برای صبحانه است. اگر به ترکیه سفر کردید حتما منمن را در وعده صبحانه خود امتحان کنید. منمن از تخم مرغ همزده، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و سبزیجات معطر تهیه میشود. این غذا حالتهای دیگری نیز دارد. مثلا گاهی به آن پنیر و یا سوجوک اضافه میکنند.
منمن یا املت به دلیل مواد بسیار سادهای که دارد قیمت ارزونی نیزدارد.

کوزو تندیر
کوزو تندیر، یکی دیگر از غذاهای معروف ترکیه برای عاشقان گوشت است. این غذا از گوشت بره تهیه میشود که آن را با روش خاصی درون تنور به آرامی میپزند سپس میتوان با سیب زمینی، ماست، پیاز و ایچ پیلاو ( پلو مخصوص ترکی ) این غذا را سرو کرد. کوزو تندیر در ایام گذشته با تنور پخته میشد اما امروزه با فر پخته میشود.
از نظر قیمت جزو غذاهای گران ترکیه است.

ساندویچ ماهی
بالیک اکمک یا همان ساندویچ ماهی از دیگر غذاهای معروف ترکیه است که در آن ماهی کبابی را همراه با پیاز و سبزیجات بین نون قرار میدهند . بالیک اکمک یک غذای خیابانی است و طعم دریای بی نظیری دارد. از لحاظ قیمت هم جزو غذاهای ارزان قیمت است.

شیش کباب
یکی دیگر از غذاهای معروف ترکیه قطعا شیش کباب است. برای درست کردن شیش کباب ابتدا تکهای گوشت بره را به سیخ چوبی میکشند و بین آن گوجه و فلفل کبابی قرار میدهند. گوشت را هم از قبل با روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه مزه دار میکنند.
قیمت این غذا هم با توجه به ماده تشکیل دهنده آن تا حدودی گران است.

اسکندر کباب
اسکندر کباب که غذای سنتی ترکیه است، همان تکههای برش خورده دونر کباب است که در سس گوجه فرنگی غوطه ور میشود. این غذا با ماست سرو میشود و نام آن از استاد اسکندر افندی در دوران عثمانی گرفته شده است. اسکندر کباب از گوشت گاو، بره و یا مرغ تهیه میشود. در سفر به ترکیه حتما این غذا را امتحان کنید و مطمئن باشید که عاشق طعم آن خواهید شد.

بیتی کباب
یکی دیگر از انواع کبابهای ترکی، بیتی کباب است که گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر، فلفل، نمک، زیره و جعفری مخلوط میکنیم و سرخ میکنیم. سپس این مواد را داخل خمیر نازکی مثل خمیر یوفکا ریخته و میپزیم. روی این کباب هم از سس مخصوصی ریخته میشود که طعم بسیار لذیذی دارد.

پاتلیجانلی کباب
یکی دیگر از انواع کبابهای کشور ترکیه، پاتلیجانلی کباب یا همان کباب بادمجان دار است. مواد اصلی این غذا گوشت چرخ کرده و بادمجانهای ورقهای هستند. و به ترتیب مقداری گوشت چرخ کرده را به سیخ میزنند و یک ورقه بادمجان میگذارند، دوباره مقداری گوشت چرخ کرده اضافه میکنند و دوباره ورقه بادمجان به سیخ میزنند. ترکیب بادمجان و گوشت چرخ کرده بسیار ترکیب فوق العاده خوشمزهای است.

میدیه دولما یا دلمه صدف
میدیه دولما یا همان دلمه صدف یک غذای دریای لذیذ برای طرفداران غذاهای دریایی است. برای تهیه این غذا داخل صدف را با برنج و ادویههای خاص پر میکنند و موقع سرو هم روی آن آبلیموی تازه میچکانند. نحوه سرو این غذا به این صورت است که یک طرف صدف را جدا میکنند و از آن به عنوان قاشق برای خوردن استفاده میکنند. دلمه صدف جزو غذاهای خیابانی کشور ترکیه است.

سیمیت
و اما میرسیم به نان خوشمزه معروف ترکی، یعنی سیمیت. یک نان حلقهای شکل، ترد و دارای کنجد. نان معروف و خوشمزه تکیهای است که برای میان وعدهها و صبحانه خود میل کنید و لذت ببرید.

باقلوا
از شیرینیهای خوشمزه ترکی میتوان به باقلواهای ترکی اشاره کرد. باقلواهای ترکی از خمیر یوفکای پر شده با انواع مغزهای: گردو، بادام و پسته تهیه میشود. روی این باقلواها به مقدار خیلی زیاد شهد شیرین میریزند که باعث شیرینی و نرم شدن بافت باقلوا میشود.

کونفه
یکی دیگر از دسرهای معروف ترکیهای کونفه است. کونفه از خمیرهای رشتهای تشکل شده که بین این خمیرها را با لایهای پنیر پر میکنند و سپس در تابهای آن را سرخ میکنند در حین سرخ شده هم برای حفظ بافت نرم این دسر خوشمزه به آن دائما شهد اضافه میکنند.

موزاییک پاستا
یک مدل کیک ترکی معروف به اسم موزاییک پاستا یا کیک موزاییکی وجود دارد که بسیار طرفدار دارد. این کیک را به راحتی میتوانید خودتان هم تهیه کنید. برای درست کردن این کیک کافیست پودر کاکائو . شیر و شکر را ترکیب کنید و سس شکلاتی تهیه شده را روی تکههای خرد شده بیسکوییت بریزد و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

نخود پلو
از غذاهای سنتی و خیابانی ترکیه باید به نخود پلو هم اشاره کنیم. این غذای ساده و در عین حال خوشمزه از ترکیب برنج و نخود و مرغ ریش ریش شده تهیه میشود. این غذای ساده ترکی در کنار خیابان فروخته میشود و به راحتی قابل دسترس است.

دوروم
دوروم نیز از غذاهای فست فودی و خیابانی ترکیه است که مقداری گوشت بره یا مرغ را بین نان نازکی میریزند و آن را رول میکنند. سپس با انواع سبزیجات سرو میکنند. این غذای ساده ترکی هم به راحتی در همه جای ترکیه یافت میشود.

تانتونی
تانتونی یک غذای فست فودی و بسیار تند ترکی است که در آن تکههای مرغ یا گوشت را با انواع سبزیجات و پیاز و ادویه بین نان میگذارند و سرو میکنند. اگر به طعم تند علاقه دارید حتما این غذا را امتحان کنید.

کوکورچ
اگر به دنبال تجربه جدید در ترکیه هستید پیشنهاد ما چشیدن طعم کوکورچ است. کوکورچ از روده گوسفند تهیه میشود. برای تهیه این غذا روده گوسفند را با ادویههای خاص مزه دار میکنند و آن را دور سیخ میپیچند و با آتش کباب میکنند.

کباب علی نازیک
از دیگر کبابهای معروف ترکیهای باید به کباب علی نازیک هم اشاره کنیم. برای تهیه کباب علی نازیک از تکههای گوشت مزه دار شده و کباب شده همراه با بادمجان کبابی و گوجه استفاده میشود. موقع سرو این غذا از ماست چکیده استفاده کنید تا از این غذای ترکی سنتی به اندازه کافی لذت ببرید.
کورو فاسولیه
کورو فاسولیه یا همان خوراک لوبیا یک غذای ساده ترکی است که برای تهیه آن از لوبیا سفید استفاده میشود. این غذای سنتی و ساده ترکی را میتوانید با برنج نوش جان کنید. تهیه این غذا در خانه هم کار بسیار آسانی است و یک غذای خانگی به شمار میرود.

جمعبندی غذاهای معروف ترکیه
در مقاله امروز به طور کامل غذاهای معروف ترکیه را به شما عزیزان معرفی کردیم تا هنگام سفر به ترکیه سفری لذت بخش داشته باشید و از غذاهای لذیذ ترکیه به اندازه کافی بهره ببرید. آشنایی قبلی داشتن با غذاهای یک کشور دیگر باعث میشود تا موقع سفارش دادن در رستوران غذای بهتری را سفارش دهید و بدانید چیزی که میخورید چیست و از چه موادی تشکیل شده است. امیدواریم به زودی در کشور زیبای ترکیه بتوانید طعم لذیذ تمام غذاهای معرفی شده را بچشید و خاطرهی خوشمزه از این سفرتان داشته باشید.




